torstai 18. toukokuuta 2023

Sarlat olutvinkki

 Olutmyymälä anniskeluoikeuksilla

V&B Sarlat



Kuvitteleppas että Suomessa menisit johonkin sivussa olevaan automarkettiin, mihin kansa ajaa autoilla täyttämään ostoskasseja. Kuvitteleppa että siinä Cittarin tai Prisman päädyssä olisi olutmyymälä jossa olisi iso valikoima oluita ja baaritiskit ja istumapaikat joissa voi myös maistella myynnissä olevia tuotteita.
V & B Sarlat oli tällainen paikka. Meidän mielestä nämä ovat kivoja. Oluita on yleensä iso valikoima, ja niitä pääsee myös usein tutkimaan.


Sijainti oli lievästi sanottuna yllättävä. Kävelimme ehkä reilun puolisen tuntia (no juu, vähän hidasti rakko jalassa) hotellilta pois päin keskustasta ja mietimme jo mihin olemme menossa. Lopun matkaa kävelimme autotien piennarta ja saimme ehkä hieman pitkiä katseita osaksemme.  


Olimme paikalla iltapäivällä (olisiko ollut 16 jälkeen.) ja paikalla oli muutama oluenmaistelija baaritiskillä. Kuva on toiseen suuntaan, kaikki eivät ehkä halua tulla kuvatuksi. Kauppa oli todella iso verrattuna moniin muihin vastaaviin. Teki mieli shoppailla, mutta koska olimme lentäen Ranskassa, tyydyimme istumaan alas. Hinnat olivat suomalaiselle edullisia ja näin belgifanille Ranskassa löytyy useita maistuvia oluita. Belgioluet kun tuntuvat olevan vähän kuin esimerkkinä monille ranskalaispanimoille.


Paikan päällä naututtavaksi oli hanalista (meidän makuun liian ipa-voittoinen, ipat ovat Ranskassakin nykyään aika suosittuja) ja ainakin 4 jääkaapillista oluita, joiden hinnat alkoivat 3e:sta kalleimpien ollessa 6e kieppeillä. Ja siis nämä eivät olleet ulosmyyntihintoja, vaan ihan  paikan päällä nautittavien hintoja. Odotimme monista vastaavista paikoista tuttua "korkkausmaksua", mutta sellaista ei tullut.
Join itse esim 3e triplen ja 4e grisetten! Uskomattomia hintoja.

 

Jonkin ajan päästä paikka alkoi täyttyä väestä ja lopulta ravintola oli aivan täynnä väkeä ja iloista puheensorinaa. Moni tilasi myös ranskalaisista olutravintoloista tuttuja "lankkuja" joissa oli juustoja tai leikkeleitä (salamia viipaloitiin koneella baaritiskillä) tai molempia. Emme ottaneet kumpaakaan.
Mutta on todella erikoinen ajatus että tällaiset paikat pysyvät pystyssä. Täynnä väkeä tiistaina alkuillasta. Valomerkki tuli klo 19. Tosin sivusta seuratessa se näytti olevan hieman häilyvä käsite. Hanat menivät kiinni, mutta moni haki vielä pulloja. Kuuliaiset suomalaiset alkoivat tehdä lähtöä. No, toki osasyynä oli se ettemme olleet syöneet mitään pähkinöitä kummempaa sitten aamupalan.



Jollain sovelluksella tutkin netistä bussiaikatauluja, koska päättelimme että saadaksemme ruokaa meidän pitää mennä keskustaan asti. Kello oli siis 19, lähiössä jossa oli ravintola tupaten täynnä ihmisiä jotka toivottavasti eivät olleet lähdössä autolla pois. Yhtään bussia ei ollut tulossa! Sitten kokeilimme Uberia, mutta "ei autoja tässä kaupungissa". Boltia ja sama vastaus. Lopulta menimme tarjoilijan luokse ja pyysimme tilaamaan taksin. Hän pyysi odottamaan hetken ja tuntui puhuvan ikuisuuden puhelimessa. Odotellessamme bongasimme jo viime resissulla Belgiassa nähneemme ihmeen: Täälläkin myytiin Mölkkyä! Nimi oli käännetty jotakuinkin "suomalaiset keilat"!  Hauskaa miten tämä on levinnyt ainakin Euroopassa aika lailla.
Tarjoilija tuli takaisn ja kertoi soittaneensa kolmeen taksifirmaan. Kahdella ei ollut yhtään autoa vapaana ja kolmas ei ottanut kyytiä, koska ei puhu englantia! Olisimme voineet näyttää kartasta mihin haluamme mennä ja siinä kaikki, mutta ei auttanut. No nälkäisinä lähdimme sitten taivaltamaan kaupunkiin. Kaupungissa olutpaikkoja ei ollutkaan (ainakaan en löytänyt netistä) joten ihan hyvä että tuli käytyä tuolla. Ehdottomasti käymisen arvoinn paikka jos meiltä kysyy.

p.s. Kaupungissa olisi ollut paikka nimeltä Biere Medievale, joka teki "keskiaikaisia oluita". Nettiarvostelujen mukaan oluet olivat heikkolaatuisia wivätkä muutenkaan laadukkaita, joten skippasimme paikan.
Lisäksi kaupungissa olisi ollut jopa ihan hyväksi mainittu panimo, mutta se ei ollut auki visiittimme aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti