maanantai 6. maaliskuuta 2017

Retkiä Marseillesta muualle Provenceen Syyskuussa 2016

Matkallamme Marseilleen poikkesimme myös Nimesissä, Aix-en-Provencessa ja Avignonissa, sekä yövyimme yhden yön Nizzassa.


Aix-en-Provence

 

Aix oli lähimpänä, joten siitä oli helpoin aloittaa. Aixissa meillä ei varsinaisesti ollut mitään nähtävyyksiä haussa, kunhan tutustuttiin kaupunkiin. Jälkikäteen huomasin että kuvauskin jäi vähille. Poikkesimme Aixissa myös todellisessa pienpanimossa!
 

Aix-en-Provence

Nimes 

 

Nimesiin lähdimme taas kerran katsomaan antiikinaikaisia nähtävyyksiä. Äitini joskus ihmettelee miten me niitä raunioita löydetäänkin joka paikasta!
Nimesissä löytyykin Maison Carree, joka on kokonaan säilynyt roomalainen temppeli ensimmäiseltä vuosisadalta saakka. Jätimme tällä kertaa käymättä sisällä, sillä lukemani mukaan siellä on lähinnä joku mosaiikki ja ainakin käyntimme aikaan valokuvia nähtävänä.
 

Toinen antiikinaikainen nähtävyys on todella hyvin säilynyt amfiteatteri. Sisältä se oli meidän harmiksi "pilattu" rakentamalla modernit katsomot, mutta tokihan kaupunki hyötyy siitä että saa käyttää Arenaa konserttien esiintymispaikkana. Harmiksemme siellä järjestetään myös härkätaisteluita.
 


Nimesissä löytyy myös suihkulähdepuisto Jardin de la Fontaine. Kaikki lähteet eivät olleet enää käytössä sesongin ulkopuolella, mutta ihan komea paikka tuokin oli. Ja sieltäkin onnistuimme löytämään yhden rauniotemppelin!
 



Myös Nimesissä oli panimo, jonne piipahdimme.

Avignon 

 
Avignon on muurin ympäröimä kaunis ja romanttinen kaupunki. Vanhankaupungin ulkopuolella ei kuulemma pahemmin ole nähtävää, ja jätimmekin suosiolla tutustumisen pelkkään vanhaan kaupunkiin.
Tärkein nähtävyys kai on Palais des Papes, entinen paavien palatsi. Täällä oli mahdollisuus osallistua opastetulle kierrokselle, tai ottaa mukaan audio guide-laite. Itse tyydyimme kiertelemään ilman opastusta ja lukemaan esitteistä mistä on kyse.
 




Myös Vanhakaupunki oli ihan kiva, sokkeloisine kujineen. Emme tosin käyneet pahemmin kaupoissa sisällä, tyydyimme vain kiertelemään. Yhdellä kujalla oli värikäs taideteos sateenvarjoista.



Lähtiessä kuvasin vielä kaupunkia ympäröivää muuria.



Provencen alueella olisi ollut paljon muutakin nähtävää, mutta junalippujen hinnat olivat yllättävän korkeat, joten jouduimme valitsemaan omaan makuumme parhaat päältä. Ehkä olisimme nähneet vielä enemmän, jos olisimme vuokranneet auton. Se olisi tullut ainakin paljon halvemmaksi. Mutta välillä on mukava kokeilla junamatkailuakin pitkästä aikaa.

Alueen olutvinkkejä täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti