tiistai 26. syyskuuta 2017

Nantes (ja yksi kiinni ollut panimo lisää)

Suljettu panimo ja pari baaria

Taas yksi suljettu panimo matkan varrella! Lauantai-iltana vielä!
Nantes oli yksi kuvien perusteella matkasuunnitelmaan valittu kaupunki. Täälläkin oli taas paljon paikallisten ja lähialueiden käsityöläisoluita kaupoissa, mutta kauppoihin jäivätkin kun lauantaina syömään mennessä niitä katselimme ja sunnuntaina kaupat olivat kiinni.
Kiinni oli myöskin panimoravintola, jonne aioimme mennä syömään ja oluille. Erikoista oli että tällainen paikka oli kiinni lauantaina illalla! Miten ihmeessä kannattaa pitää lauantaina ovet kiinni? Nettisivujen mukaan ravintolan piti olla ihan normaalisti avoinna, mutta vilkaisin facebookiin, ja siellähän tuo kerrottiin ettei paikka ole tänään avoinna ja lohduteltiin, ettei hätää nähdään taas tiistaina. Se ei vaan meitä paljon lohduttanut, ja kurniva vatsa teki vielä asian ärsyttävämmäksi.
 

Le Sur Mesure

 
 
Yritimme etsiä ruokaa (ja taas oli suomalaiselle outo siesta..), kävimme katsomassa kaupungin kuuluisia mekaanisia eläimiä ja syötyämme löysimme vihdoin yhden ylös ennakkoon kirjaamani olutravintolan. Le Sur Mesure  oli ihan kiva baari ja hyvällä valikoimalla, mutta täytyy sanoa että paikan suosio näkyi kyllä hinnoissa. Kovin kauan emme hennoneet istua, vaikka jaoimmekin juomat.
 

Spaghetti western -niminen imperial stout.

 
 

Le  Coup De Pompe 

 
 
Vielä ennen yöpuulle painumista pysähdyimme Le Coup de Pompe -nimiseen baariin. Baari oli tunnettu pöydissä olevista olutpumpuista, joista sai itse annostella juomaa. Näitähän on kyllä nähty maailmalla ennenkin, mutta yleensä tarjolla näissä pöydissä on max 2 erilaista olutta tyyliä Heineken.  Tässä ravintolassa oli joka pöydässä 3-4 eri "kunnon" olutta. Yhdessä oli jopa Dupontin saisonia!. Koska aioimme ottaa vain yhdet yömyssyt, tyydyimme normaaliin juomalistaan. Huomasin jopa että tilaamani stout oli vuoden yli "parasta ennen" -päiväyksen! Nooo.. Onneksi se oli stoutia. Tarjoilijaa vain nauratti kun näytimme pulloa lähtiessä. Kaupungilla oli kovastikin vilkasta iltaelämää, olihan lauantai, mutta me automatkailijat jatkoimme matkaamme hotellille.
 
Olutpumppu pöydässä.
 
Seinällä oli myös pöytäkohtainen juomalista.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti