lauantai 30. syyskuuta 2017

Oktoberfest Himos

Hieman erilainen oluttapahtuma

Olin ajatellut etten edes kirjoita tästä tapahtumasta, koska kyseessä on omasta mielestäni hieman enemmän musiikkijuhla kuin oluttapahtuma. Toisaalta, kyllä siellä olutkin aika isossa osassa (ja isossa tuopissa) on, joten J oli sitä mieltä että tämäkin kuuluu tänne.
 
Oktoberfestejä on tietysti ympäri Suomeakin, ja kuten nykyään Saksassakin, niin täälläkin ne ovat jo syyskuussa. Kuulemma Oktoberfestejä Münchenissä vietettiin alun perin kuningas Ludwig Baijerilaisen ja hänen morsiamensa Therese von Sachsen-Hildburghausenin  häiden kunniaksi 1810 enemmän hevoskilpailuiden kuin oluen merkeissä. Joskin hevoskilpailuissa tarjottiin paljon olutta. Myöhemmin juhlat on siirretty syyskuulle parempien säiden toivossa.

Siansaksaksi esitettyä oluthumppaa? Tunnistettavossa oli hittibiisejä joita mukailtiin.  Sauerkraut7.

 
Himoksella tapahtuma on valtavassa teltassa, joten säillä ei ole yhtä isoa merkitystä. Joskin perjantain viileä ja kova tuuli meinasi kyllä puskea vähän sisäänkin lähempänä oviaukkoa, missä työpisteemme oli.
 
Tilaa riittää! Lauantaina oli suht täyttä. Kuva otettu juuri ovien aukeamisen jälkeen.

Niin olimme siis töissä täälläkin. Voin sanoa että kun laskee 6,5h litran tuoppeja hanasta, niin etenkin näin tottumattomalla naisihmisellä alkoivat loppupäivästä tuopit täristä ja rannetta särkeä (olen vielä telonut käteni muutama vuosi sitten aiheuttaen pysyvän vamman kyynärpäähän, joten jouduin kannattelemaan vasemmalla kädellä, joka yhä on silti se "huono" käsi vaikkakin terve.) Oluen laskeminen sinänsähän on tuttua, mutta yleensä tapahtumissa joissa työskentelemme annokset ovat 1-2dl.
Tuopista ei tullut otettua kuvaa, mutta näkyy tapahtuman sivuilla kyllä.
 

Täällä oli molempina päivinä esiintymässä Torvikopla (joka oli viime vuonnakin) esittäen käsittääkseni vain cover-musiikkia, omilla sovelluksillaan. Sieltä tuli Vesivehmaan jenkkaa jazzina ja Eppu Normaalia.. swinginä vai mitä se mahtoi olla. Nämä tyylilajit ovat vähän vaikeita itselle luokitella.
Molempina päivinä esiintyi myös huumoriorkesteri joka soitti humppaa tyyliin Eläkeläiset, ja "siansaksa". Ehkäpä se sopi tällaiseen tapahtumaan. Illan pääesiintyjä oli toisena iltana itselleni täysin tuntematon Lipsaset ja toisena "lehdistä tuttu" Arttu Wiskari. Mutta Wiskarin musiikki veti paljon isomman yleisön lauantaille, sillä suurelle yleisöllehän se on hyvinkin tuttua vaikka minulle ei ollutkaan. Vastaavia yleisömagneetteja kannattaa varmaan suosia jatkossakin.


Suomen suurimman wc:n yksi seinäteksteistä.

Etenkin jos esiintyjät osuu omaan makuun, niin ei tuo ole hassumpi tapahtuma. Fiilis on hyvin letkeä, tilaa on mukavasti, paikalla on mahdollisuus yöpyäkin ja halutessaan voi tilata tapahtuman alkuun ruokailun seisovasta pöydästä. Aika runsaat notkuvat pöydät siellä näytti olevan, vaikka itse emme patojen ääreen ehtineetkään. Bussikuljetuksia esim. Jyväskylästä ja jopa Helsingistä ja Lahdesta on järjestetty tänä ja viime vuonna.
 
Myönnettäköön, että tässä tapahtumassa näkee kyllä enemmän "silmin nähden humalaisia" kuin muilla olutfestivaaleilla, mutta niinpä kai monilla kevyen musiikin festivaaleilla. Ei ole pahemmin tullut niissä itse käytyä, mutta pikkulinnut on laulaneet.

Olutvalikoima on muihin meidän kiertämiin oluttapahtumiin verrattuna aika suppea, mutta on sentään jotakin "vaativampaan makuun" kuten joku lehtijuttu mainosti. Pienpanimoita oli kaksi ja heillä molemmilla kolme eri tuotetta. Hartwallin tiskillä puolestaan löytyi perustuotteiden lisäksi gluteeniton Lapin Kulta, Stallhågenia ja viiniä, lonkeroa, siideriä ja väkeviä. Taisipa olla myös klassista Kozeliakin ainoana tummana sillä tiskillä. Ja tietysti ympäriinsä kiersi nuoria naisia  "koeputkien" kanssa myyden sitä jokaisessa tällaisessa tapahtumassa myytävää yrttijuomaa. Hyvin näytti käyvän kaupaksi.
 
Kuvia on suppean laisesti kun en ollut ajatellut kirjoittaa tästä. Mutta parempi edes jotain kun ilman kuvia. Hauskaa oli että sekä moni henkilökunnasta että todella moni asiakkaista oli pukeutunut teeman mukaisesti. Mielestäni vielä enemmän kuin viime vuonna. Näistä olisi tehnyt mieli ottaa kuvia, mutta en kehdannut napsia asiakkaista. Pari kuvaa Hartwallin tiskiltä sentään kävin nappaamassa luvan kanssa, harmikseni tuo toinen tärähti hämärässä mutta laitan hauskan tunnelman vuoksi.



Emme ole kumpikaan kuvissa, emme olleet tällä tiskillä töissä, emmekä näin sopivasti pukeutuneita. =)

Tervetuloa vaan mukaan ensi vuonna! Me taidamme olla taas tiskin takana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti