tiistai 3. lokakuuta 2017

Bordeaux, pari kiinni olevaa panimopubia ja "viinin koti"

Viiniseudulla viinimoukkana

 
 
Olen jo aiemmin maininnut että olemme viinin suhteen moukkia. Valkoista ja kuivahkoa on se mitä yleensä osaamme sanoa. Nyt sitten oltiin punaviinialueella ja ihan vieraalla maaperällä sen suhteen.
Mutta on Bordeauxissa oluttakin, joskin ei ihan paikallista niin paljon.
 

Frog & Rosbif

 
 Frog & Rosbifillä oli kuitenkin ihan panimoravintola. Paikasta sai myös oikein maukkaita hampurilaisia.
 
 

Oikeastaan etsimme ruokapaikkaa, ja sen jälkeen oli tarkoitus piipahtaa täällä "sammakossa", mutta koska olimme hieman liian aikaisin nälkäisiä eikä suurin osa ravintoloista tarjonnut vielä  ruokaa, niin päätimme kävellä tänne asti. Olin kuitenkin nähnyt heidän sivuillaan ruokalistan. Itse en niin ole hampurilaisten ystävä, mutta täällä onneksi löytyi kanaversio. Tyyli oli jotain pikaruokapaikan hampurilaisten ja "oikeiden ravintoloiden" hampurilaisten väliltä. Mahtaako olla samaa tyyliä kuin jotkut Suomeenkin hiljattain tulleet "paremmat" pikaruokapaikat. Itse en ole niitä pahemmin testannut. Oltuamme koko päivän syömättä, oli annos hieman pienehkö, mutta muuten ihan kelpo. Kyytipoikana otimme talon omaa bitteriä, joka oli aika perus bitter.
 

Kanahampurilainen maistui ihan hyvälle.


Panimon laitteet olivat näkyvillä ja ilmeisesti ihan paikan päälläkin tehtiin jonkun verran oluita. Osa taas tuli suoraan pulloissa.

 
 Kun lopettelimme syöntiä alkoi taloon tulvia väkeä katsomaan jotain urheilua. Isolle screenille heijastettiin joku ottelu ja väki hurrasi ja valitti vuorotellen. Katsoimme paremmaksi siirtyä ulos, vaikka olikin hieman viileä ilta. Otimme vielä yhdet oluet (kuvassa vehnä) ja lähdimme tutkimaan ympäristöä. Kävimme täällä myös seuraavana päivänä testaamassa pari pullo-olutta. Mikään ei aiheuttanut suuria ahaa-elämyksiä, mutta pääasia että jotain muutakin on tarjolla kuin Kronebergiä, paikallista Koffia.
 

Maison du Vin

 
 Pakkohan meidän oli tässä kaupungissa kuitenkin poiketa "viinin kotiin", Maison du Viniin.
Hinnat eivät moukkia pelottaneet, joten kovin korkealta ei voisi pudota. Viinilasin hinnat alkoivat 2,50e:sta.
 
Puitteet ainakin oli prameat.

 
Ihan heti ei uskallettu maistaa täysin punaista, vaan kokeiltiin itselle ihan  vieraalla nimellä olevaa clairetia, joka on ilmeisesti roseen ja punaviinin väliltä, lähellä  jo punaviiniä. J oli sitä mieltä että tämä on jo tarpeeksi punaista, tehtävä suoritettu (tuttu viinimestari käski meidän maistaa täällä punaviiniä), mutta minä päätin että se punainenkin pitää maistaa.
 
 
 Tarjoilijat olivat ilmeisesti viinimestari-opiskelijoita ja pyysin suosittelemaan jotain punaista ihmisille jotka eivät tykkää punaviinistä ja jotka kuitenkin tykkäävät tynnyrikypsytetyistä tummista oluista. Jotakin sitten saimme eteemme ja olihan se ihan hyvää ollakseen punaviiniä. Mutta ihan hyvin pärjätään kyllä oppimatta näiden päälle, ei voi mitään, ollaan viinimoukkia. Sitä paitsi olusiin tottuneelle nämä ovat kaikki aika vahvoja.
 

Päätimme punaviinikokeilun tähän. Ja siis nämäkin lasit joimme puoliksi. Mutta tehtävä suoritettu!
 

L´Amirale Biere

 


Vaikka olutkulttuuri oli tässä osassa Ranskaa aika olematonta, löytyi kaupungista kuitenkin olutkauppa, jossa oli ihan mielenkiintoinen olutvalikoima. Hyllystä löytyi muuten myös Sori Brewingin oluita.  Tällä kertaa tyydyimme kuitenkin vain katselamaan emmekä ostaneet mitään, koska tiesimme käyvämme Belgiassa vielä jossain isossa olutkaupassa, ja menevämme sinne autolla. Tämä kauppa oli kuitenkin jonkun matkaa hotelliltamme.
 

Pub Saint Aubin

 

Tästä pubista vain sen verran, että sijaitsi riemunkaaren aukiolla, ja tilaamiamme oluita ei koskaan meille tuotu. Päätimme poistua.
 

The Grizzly Pub

 
Poistuttuamme ylläolevasta ilman juomia menimme samalla aukiolla olevaan Grizzly Pubiin, jossa tuli taas perinteisen ranskalainen iloinen vastaanotto. Valikoima ei ollut "mullistava", mutta jotain itselle uutta löytyi kyllä ja paikka oli muuten mukava henkilökuntaa myöten, joten varmaan olisi tullut "kantapaikka", jos olisimme viipyneet kaupungissa kauemman.
 

 



Jaqen Craft Beer

 
 
Tämä on pakko mainita, vaikka harmiksemme Jaqen oli molemmat päivät kiinni kun olimme kaupungissa! Emme huomanneet ennen kuin perillä, ja olimme innokkkaasti jo lähdössä paikan päälle, kun tarkistin aukioloaikoja. Mutta paikkaa on kehuttu sen verran netissä, että halusin sen vinkata tänne. Siellä on sekä kauppa että baari.
 

Broue Pub bio et Quebeois au Noveau

 
Ja vielä toinen käsityöläisolutbaari joka oli suljettu su-ma, kun olimme kaupungissa. Nyt oli vähän huono tuuri näiden kanssa. Mutta kaupunki oli mukava. Mitä nyt hotellimme oli kamala. Eihän sitä tiedä vaikka  poiketaan kaupunkiin toistekin vielä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti