maanantai 9. lokakuuta 2017

Chartres ja loistava olutravintola

L´Academie de Biere



 
Chartresin kohdalla suurimmat odotukset kohdistuivat kaupungin upeaan valoshowhun, joka esitetään joka ilta katedraalilla ja muilla tärkeillä rakennuksilla. Oluiden suhteen emme odottaneet mitään löytöjä.
Kuinka ollakaan, löysimme kaupungista aivan loistavan olutravintolan. Osoitteen olin jo valmiiksi katsonut netistä, mutta en odottanut paikan olevan mitenkään "ihmeellinen", mutta saimme yllättyä. Majoituksemme meni tässä kaupungissa totaalisen pieleen, kuten jo kerroin toisessa postauksessa, joten olimme varmoja että tämä ravintola olisi kiinni, sillä se sopisi hyvin päivän jatkoksi. Mutta auki oli!
Astuimme sisään ja tyypilliseen ranskalaiseen tapaan sekä asiakkaat että henkilökunta tervehtivät heti: "Bonjour!". Voisitko kuvitella että suomalaisessa ravintolassa myös toiset asiakkaat tervehtisivät sinua kun saavut?


 
Riippuu varmaan asiakkaasta, mutta meidän silmäämme paikka miellytti tyyliltäänkin, ja ison plussan annoimme myös kotoisan oloisesta musiikista, kun hieman raskaampi rock tervehti heti sisään astuessa. Kuitenkin maltillisella voluumilla, keskustelu sujui ilman huutamista. Kun saimme käteemme olutlistat, emme olleet uskoa silmiämme! Paksu monisivuinen hinnasto täynnä ennestään tuntemattomia oluita! Vaikka oli sinne sekaan eksynyt jopa Lapin Kulta! Kumma miten monessa paremmassa olutravintolassa ympäri maailman siihen aina törmää.




 
Jatkoimme vanhalla tutulla "jaetaan pullo" -linjalla, jotta saimme edes muutaman maistaa. Hinnat ehkä olivat hieman korkeammat kuin vaikkapa Bordeauxissa tai joissain muissa paikoissa, mutta jopa oli erinomainen valikoimakin.
Nytkään emme voineet kuitenkaan istua "pitkän kaavan mukaan",  sillä olimme vain yhden yön kaupungissa.
Tämä ravintola oli melkein jo sitä luokkaa, että sen takia olutharrastajan melkein jo kannattaa poiketa kaupunkiin. Etenkin kun kaupunki on muutenkin hieno! Ei kannata missata kesällä valoshowta, eikä koskaan mosaiikkitaloa! Näistä kerron toisessa postauksessa Chartesista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti