keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Ribe

Takaisin pohjoismaihin

 
Loman lähestyessä kohti loppuaan olimme taas Pohjoismaissa ja kauniissa, hyvin pienessä Riben kaupungissa. Oli sunnuntai ja tuntui että lähes kaikki paikat olivat kiinni, mukaan lukien Riben oma pieni panimo. Pääsimme kuitenkin panimon tuotteita maistelemaan vanhan kaupungin torilla ja yhdessä auki olleessa pubissa. Koska oli vasta alkuilta, ehdimme puolittaa kolme eri olutta Riben omalta panimolta. Yksikään ei oikein osunut omaan makuun, ehkä hieman oli meidän suussamme huonolla tavalla kotitekoisen makua näissä. Mutta kun kurkimme Untappediin, niin kehujakin oli tullut, joten mitäpä meidän mielipiteestä! Hyvä että pärjäävät. Kävimme kurkkimassa sisään panimoon sen ikkunan takaa, jahka ensin löysimme hyvin piilotetun ja todella pienen panimon. Pikku rakennus oli porttikongin takana piilossa muiden rakennusten takaa. Hotellimme henkilökunnan mukaan panimo on välillä auki yleisölle, mutta panimomestari on paikallinen opettaja, joten aukiolo vaihtelee koulun aukiolon mukaan. Nyt oli koulujen kesäloma-aika, mutta silti sunnuntai ei ehkä ollut paras päivä. Panimokierroksiakin he mainostivat, mutta valmiille noin 30 hengen ryhmille.





 

Poikkesimme paluumatkalla erääseen pubiin. Kuin Ranskassa, kaikki kääntyivät katsomaan kun tulimme ovesta, mutta kun Ranskassa ihmiset tervehtivät iloisesti, täällä kaikki katsoivat meitä päästä varpaisiin ja takaisin eivätkä kovin iloisestikaan. Siirryimme huvittuneina tiskille, mutta huomasimme miehen polttamassa piippua tiskillä. Huomasimme saman tien että täällähän polttaa muutkin, vaikka emme sitä ovensuussa olleet huomanneet. Poistuimme tilaamatta mitään, koska savu ällötti sen verran. Kävimme läheisellä kioskilla kysymässä onko Tanskassa sallittua polttaa ravintoloissa. Muistamme Kööpenhaminassakin törmänneemme samaan ilmiöön. Myyjä sanoi ettei ole, mutta "kukaan ei kunnolla asiaa valvo". Outoa, tässä suhteessa emme ole samanlaisia Pohjoismaita.

Torin reunalta löytyi kuitenkin siisti savuton pubi yömyssylle. Kyseessä olikin erään hotellin oma pubi. Valikoimissa oli muita lähiseutujen pienpanimo-oluita. Olimme luulleet Riben panimon olevan seudun ainoa.

Parhaiten paikallisia oluita oli täällä hotelli Dagmarin terassilla (jossa nuo Riben omatkin maistettiin) ja niiden kellaribaarissa.
 

Jotain aika perus pale alea.

Odenselaisen panimon joku olut. Lunttasin Untappedista, olen antanut 3,25.

Kioskilta ostettu yömyssy hostellissa.
 
Kaunis kaupunki, mutta ei varsinainen olutkohde kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti