sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Olutravintolat Annecyssä

Vain pari vinkkiä

 

Nähtävyydet kierrettyämme ennen ruokailua teki mieli poiketa päiväoluelle, ja yhden sillan kupeessa oli Captain Pub -niminen paikka, jolla näytti olevan jonkin verran olutvalikoimaa. Mitään mullistavaa ei ollut, mutta istahdimme terassille juomaan yhdet "tontut", J pääsi maistamaan kirsikkaversion. Itse tyydyin mieluummin normaaliin. Paikallisia juomia ei ollut, mutta pääasia että jotain hyvää.
Ruokaakin paikasta olisi saanut, sen huomasimme vasta lähdettyämme. Ehkä omaan silmään paikka kuitenkin sopi paremmin olutlasilliselle kuin ruokailuun.
 

Beer o´clock

 
Ennen reissua netistä kurkkaamani Beer o´clock  osui sopivasti kohdalle kun koko päivän "odottamamme" sade yllätti. Päädyimme sinne pitelemään sadetta ja kun sade ei tauonnut, jämähdimme pidemmäksikin aikaa testailemaan kohtuuhintaisia erikoisuuksia.

 
Paikan varsinainen "juju" oli se että kassalta sai ostaa luottokortin tapaisen, johon sai ladata rahaa summan x ja sen jälkeen ei tarvinnut jonottaa kassalle, vaan sai itse täyttää lasinsa hanoista jotka kiersivät päähuonetta. Tutkimme hanojen valikoiman ja totesimme sen aika tylsäksi ja siirryimme jääkaapeille joiden sisältö oli paljon mielenkiintoisempi ja  suomalaiselle kuitenkin varsin kohtuuhintainen. Huviksemme katsoimme netistä mihin hintaan osa oluista löytyy esim. Alkosta, mikäli oli saatavilla Suomessa.
Paikallisiakin tuotteita löytyi, vaikkei suurta valikoimaa.
 
 
Juomia sai ostaa myös mukaan, ja ihan mihin aikaan vain, mitä vahvuuksia vain,ei klo 21 asti ja 5,5% asti kuten Suomessa. Jos oluen joi paikan päällä, siihen lisättiin pieni lisämaksu. Ihan kuten Suomeenkin nyt auenneissa paikoissa. Lasi valittiin itse ja oluenkin sai ottaa kaapista. Saman ketjun paikassa Lyonissa pulloihin ei muuten saanut koskea, tämän huomasimme loman loppupuolella.


 
Samalla kun maistelimme juomiamme ja  katsoimme ikkunoista yhä jatkuvaa sadetta seurasimme ihmisten käytöstä hanoilla.
Selvästikin kortteja latasivat eniten opiskelijaryhmät. Hanatuotteet olivat vielä edullisempia kuin pullot. Nillä main kun varmaan opiskelijat pääsivät koulusta, heitä saapui lähes baari täyteen. Monet ottivat yhdet ja sitten lähtivät.
 

 
Touhua katsoessamme totesimme että onneksi emme päätyneet lataamaan kortteja. Ihmiset ottivat olutta käytettyyn tuoppiin/lasiin kuten festareilla, mutta kun juoma laskettiin itse, niin hana osui koko ajan likaiseen tuoppiin ja osa oli juonut osan tuopistaan ja meni hakemaan lisää, antaen oluthanan uida osittain juodun oluensa seassa. Mitäpä siitä että hanaan voi päätyä sylkeä tai jopa vaikka flunssapöpöjä. Sinänsä siis ihan hauska idea, muttei kovin hygieenistä touhua.
 

Mutta muuten ihan hyvä paikka, hintataso kohdillaan ja iso valikoima tuotteita. Jatkossakin voi hyvin poiketa ketjun paikkoihin. Näin kiertomatkalla iso plussa oli että ketjun paikoissa oli iso ero valikoimissa, toisin kuin joillakin ketjuilla, joilla on orjallisesti samat tuotteet joka pisteessä. Annecyssä valikoima oli itse asiassa Lyonia mielenkiintoisempi.

Olimme sateen takia tulleet ajoissa, joten lähdimmekin hyvissä ajoin nukkumaan. Aamulla matka jatkuisi taas.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti