perjantai 27. joulukuuta 2019

Open Baladin panimoravintola Torinossa

Maanantaisin suljettuna moni paikka

 
Olimme katsoneet ennakkoon netistä useamman paikan Torinosta, joista valita missä poiketa siellä ollessamme. Kuinkas kävikään! Olimme hieman sekaisin päivistä ja kuvittelimme että oli sunnuntai, kun olikin maanantai. Ja niinpä olimme katsoneet aukioloaikojakin väärin. Maanantaisin oli suurin osa paikoista kiinni. Tämä oli sinäänsä sääli, sillä Torinoa on kutsuttu jopa Pohjois-Italian käsityöläisolutpääkaupungiksi. Tosin pitkälle Open Baladinin ansiosta.
 


Italialainen tuttavamme oli suositellut käymään Open Baladinissa, vaikka se olikin jo Roomasta tuttu. Roomasta jäi mieleen paikan loistava mutta arvokas barley wine. Sitä sai täältäkin. Ravintolan hinnat olivat muistikuvani mukaan hieman Roomaa maltillisemmat. Panimolla oli paljon omia oluita, mutta myös paljon vierailevia hanoja. Heidän omissa tuotteissaan miedoimmat ovat aika mitäänsanomattomia omaan makuumme, mutta vahvat ovat toista maata.
 

 
Italialainen tuttavamme oli kehottanut kysymään hänen kaveriaan tiskillä, mutta ujostelimme kysyä ja tilasimme vain paikalle sattuneelta tarjoilijalta.
 
Itse rakennus on peruja Torinon talvi-olympialaisista, joissa se oli "Kanadan talo." Itse Baladin panimona on Italian vanhimpia käsityöläispanimoita. Ensimmäiset omat oluet tulivat markkinoille 1996. Torinon baari on avattu 2014.
 
Paikka on ehdottomasti käymisen arvoinen, paikkana jo aika persoonallinen. Juomia saa mukavasti hyvinkin pienissä koossa (hanatuotteet on mainittu suosituskoossa, mutta pienempiäkin saa pyytämällä.) Ruokaa paikassa on myös tarjolla, pääasiassa hampurilaisia ja niiden kanssa yhteen sopivia naposteltavia. Tämän takia itse jätimme väliin. Yhden yön Italian visiitillä söimme mieluummin italialaista. Mutta ihan hyvän näköisiä annokset olivat.
 

Paikan kaupasta saa ostaa osaa tuotteista mukaan. Yritimme ostaa barley wineä, mutta sitä ei ollut varastossa. Mikäli tyylilaji yhtään miellyttää, se kannattaa ilman muuta maistaa paikan päällä. Hinta on kova 6€ desistä, mutta sen väärti. Tilasimme ensin kuvassa näkyvän jalattoman desin lasin puoliksi, mutta kun mukaan ei myyty, oli "pakko" hakea toinen desi, jotta saimme molemmat omat. Eipä me muutoin pahemmin tuhlailla reissussa.
 
Koska oli maanantai, meillä jäi käymättä muutama paikka joita olimme suunnitelleet vaihtoehdoiksi:
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti