sunnuntai 2. huhtikuuta 2023

Albin ainoa auki ollut "kunnon" olutpaikka

 AU 14.80


Netistä kun ennakkoon katselin oli parikin craft beer paikkaa mennyt nurin hiljattain. Liekö syy sama kuin Suomessa monilla, viime vuosien ravintolasulut. Onneksi kuitenkin ensimmäisen lomapäivän ja lauantain iloksi yksi ihan kiva löytyi. 



Au 14.80 sijaitsee aivan katedraalin ja museon vieressä. Paikassa oli (lähes?) vain ranskalaisia pienpanimo-oluita, mikä toki kävi meille hyvin. Kyllä niitä belgejä (joita monissa paikossa oli) ehtii juoda jopa ihan Suomessa, vaikka etenkin itse niiden fani olenkin. 
Ravintolan hanalaite oli todella erikoinen, mutta tulimme siihen tulokseen että kyseessä kuitenkin vain "kuriositeetti".


Kuten aina Suomen ja Ruotsin ulkopuolella, mukaankin olisi voinut ostaa juomia laajasta valikoimasta  prosenteista riippumatta. Koska olimme pelkillä lentolaukuilla tapamme mukaan liikenteessä, olimme vähän kriittisempiä osteluiden suhteen, emmekä ottaneet täältä juomia mukaan.
Ruokaakin paikassa olisi ollut, mutta emme oikein löytäneet mitään mielenkiintoista listalta. Hampurilaisia olisi kyllä ollut, J:lle ne kelpaavat toki aina, mutta itse kun en oikein jauhelihasta välitä, kävimme välillä pizzalla toisella puolella katedraalia.


Ranskassa tulee juotua itsellä aika lailla belgityylisiä, mutta ranskalaisia oluita. Kereliltä maistoin sekä saisonin että biere de garden. Ihan perushyviä molemmat. Vaikka istuimme hetken pidempään lauantain kunniaksi, muista juomista ei kuvia, koska otimme pikkulasillisia hanasta. Muistaakseni nekin olivat kaikki ranskalaisia. Jossain vaiheessa iltaa (olikohan jo 22 jälkeen) alkoi bändi soittaa ja yhtäkkiä alkoi olla ensinnäkin valtavat jonot baaritiskille ja toisekseen paikka täynnä parikymppisiä ja aloimme tuntea olevamme väärään aikaan väärässä paikassa. Arki-ilta olisi sittenkin voinut olla meille parempi. Tai ainakin ilman esiintyjää. Tosin ihan ok musiikkia oli, ei mitään "häiritsevää", mutta liian bilemeno ja nuorta väkeä. Päätimme kävellä hotellille, kun sadekin taukosi ja ehkä poiketa matkalla johonkin "tavalliseen pubiin" yksille, mutta päädyimmekin kävelemään suoraan hotellille. Olimmehan kuitenkin heränneet jo 3 aikaan aamulla! (Toki torkuimme lennoilla.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti