sunnuntai 23. huhtikuuta 2023

Limoges olutvinkit

Pari hyvää yritystä ja kiva olutbaari


Kaksi pientä panimoa


Limogesissa meidän oli tarkoitus poiketa ainakin parilla panimolla. Lomalla sitä menee päivistä sekaisin, ja eka havainto oli että keskutan pieni panimoravintola Bieres Michard olikin tietysti maanantaisin suljettu.Eihän me oltu lomalla edes huomattu että on maanantai...

Ennen kaupunkiin saapumista oli meinattiin poiketa pienellä paikallispanimolla, jolla ei ollut selkeitä aukioloaikoja. Brasserie Artisanale Lemovice oli paikan nimi ja joitain oluita oli ihan palkittukin. Kuitenkin yhteydenotto hieman otti koville kielimuurin takia (olen lukenut vain vuoden ranskaa ja siitäkin on jo apua.. 30v!) ja ainoa englantia puhunut olisi ollut vain puhelimitse tavoitettavissa, joten luovutimme.

Käsityöläisoluisiin erikoistunut baari


Orge et Houblon



Michardin panimo on aivan keskustassa, tai ainakin kesksutan reunalla (lyhyt kävelymatka esim rautatieasemalta). Sitä vastapäätä oli  Orge et Houblon (eli Ohra ja humala). joka möi vain käsityöläisoluita. Ei sitten tarvinnutkaan istua kuivin suin odottamassa reissun ainoan kaatosateen loppumista. Ranskassa muuten suuressa osassa olutravintoloita oli juomalista haettava skannaamalla tuo bar-koodi. Jouduin vihdoin asentamaan sovelluksen luuriini.


Osa tuotteista oli huoneenlämmössä shoppailijoita varten, mutta myös jääkaapusta sai ostaa ja prosenteilla ei ollut taaskaan tekemistä ulosmyynnin kanssa. J tarkkan bongasi hyllystä myös puoliksi suomalaista, eli Garden Breweryn ja Coolheadin collabon! Se oli jo maistettu kotimaassa, joten tyydyimme vain toteamaan asian.



Molempien missaamiemme panimoiden oluita löytyi myös. Sekä sen vastapäisen, että kauempana sijaitsevan.


Sateen jatkuessa päätimme siirtyä yläkertaan mukavammille penkeille ja portaiden päässä olevassa peilitaulussa löytyi yllätys. Yksi kymmenestä tauluun valitusta kielestä oli suomi, ja siellähän oli ihan isoin kirjaimin OLUT mainittuna. Suomalaiset ovat outoa kansaa. Kun jossain on jotain kotimaahan liittyvää, heti ollaan innoissaan. Kuten mekin sitten oltiin. 😁


Ranska on siinä mielessä jännä maa, että minä tummien oluiden ystävänä juon usein täällä vain vaaleita. Ei yhtään iltaa mennyt ilman jotain tripleä (pitäähän niitä jo siksi, että Suomessa ei tahdo ikinä löytyä tripleä ravintoloissa, Alkossakin vain jokunen klassikko). Tällä kertaa kuvassa lasiin eksynyt valkoviinitynnyrissä ypsytetty saison. Oli hyvää tämäkin! Parit yläkerrassa juotuamme alkoi sade vihdoin hellittää ja päätimme lähteä kämpille. Tilasimme Uberin, mutta sen tulo kesti, ja hetken mietittyämme päätimme kävellä takaisin, vaikka aloin jo linkuttaa jalkapohjien rakkojen takia. 


Ravintolan ulkopuolelta. Tässä oli myös terassi, mutta sateen takia pysyimme sisällä.


Lähtiessämme nappasimme mukaan muutaman oluen joita olisimme halunneet vielä maistaa, mutta ilta olisi venynyt liian pitkäksi. Kovin monta ei kannattanut ostaa, koska kaikki piti ehtiä juomaan loppuloman aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti