maanantai 10. huhtikuuta 2023

Pari olutpaikkaa auki Clermot-Ferrandissa

 Vanha tuttu ja yksi "taproom"



Les BerThom



Useita kertoja Ranskassa matkailleena oluenystävänä ei Les Berthom voi olla vieras ketju. Välillä kun käyty pari kertaa vuodessa Ranskassa, on jopa tullut näitä välteltyä, kun tuntui että listalla on aina samat oluet joka kaupungissa. 




Nyt 3 v tauon jälkeen poikettiin taas, etenkin kun oli mukavasti reitin varrella. Tässä ajassa on toki tullut listoille uudistusta ja vaikka ei olisikaan, niin tarpeeksi eroa kuitenkin suomalaisten ravintoloiden valikoimiin. Pieni miinus siitä ettei paikallisuus ole näissä niin iso juttu.
Jotain paikallistakin löytyy, kuten ylläoleva The Piggy Breweryn stout.


Hauskana juttuna baarissa nähtiin ekan kerran asiakkaalla kissa mukana. Koiriin törmää jo Suomessakin, mutta tämä kaveri oli ensimmäinen laatuaan mihin törmätty. Allergiani takia en valitettavasti voinut silitellä kun kaveri tuli viereen kehräämään, mutta onneksi J hoiti silitykset minunkin puolestani.


Hieman naapurimme kyllä huolestui kun ravintolassa ollut koira pääsi isännältään karkuun ja juoksi kohti. 😁 Innokas spanieli ei onneksi huomannut toveria joka piiloutui pöydän sisään.


Hops´n´Roll



Hops´n´Roll mainosti olevansa meille tuntemattoman mikropanimo Midnight Brewingin taproom. Se oli ehkä suurin syy meille tulla paikan päälle. Harmiksemme kuitenkin vain pari tuotetta hanassa oli tuon pikkupanimon ja nekin ipoja. (Jos et ole lueskellut blogia aiemmin, niin kerrotakoon että ipat eivät oikein ole meidän juttumme.) Ehkä panimon taproomiksi en tätä tuon perusteella sanoisi. Ellei sitten tilanne muutu kesäsesongin aikaan.



Päädyimme ottamaan puoliksi pullon bourbontynnyrissä kypsynyttä imperialia.  Ei siinäkään toki mitään vikaa ollut.


Paikassa oli todella hiljaista. Nettisivun mukaan sen piti olla sunnuntaisinkin kahteen auki, mutta ennen kuin olimme juoneet jaetun oluemme huomasimme olevamme ainoat asiakkaat kellon ollessa vajaa  23. Päätimme päästää tiskin takana olleen pariskunnan (?) lähtemään ja ostimme yhden pulloon mukaan, täällä kun se tosiaan on mahdollista myös klo 23 ja mitä vahvuutta tahansa.


Mainittakoon vielä että paikan toinen erikoisuus käsityöläisoluiden lisäksi oli musiikki, joka oli aika (kasari)hevipainoitteista. Tämä ei missään nimessä meitä haitannut. Tuli itse asiassa hyvin kotoisa olo.

Muut netistä ennakkoon löytämämme paikat olivatkin kiinni sunnuntaisin ja toisaalta, kello oli kuitenkin jo sen verran että autoilijan on aika jättää oluet toiseen kertaan. 
Yksi paikka Viking Pub olisi ollut auki, mutta jotenkin tuo viikinkiteema Ranskassa hieman tuntui hullulta. Ja muutaman kerran törmännyt Ranskassa oletukseen että suomalaiset ovat "viikinkikansaa", niin siksikin ehkä päätimme jättää väliin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti