keskiviikko 9. huhtikuuta 2025

Parmassa ei paljon annettavaa olutharrastajalle

 Pari kunnon olutravintolaa Italian herkkuttelukaupungissa



Parmaan emme toki menneet oluen perässä, mutta ei ehkä kannata ihan vain sen perässä mennäkään. Toki Parmankinkun, parmesaanin ja proseccon perässä, saati upean Farnese-teatterin perässä.
Jotain kuitenkin löytyi illan iloksi.

Toisena päivänämme vettä tuli kuin saavista kaataen. Harhailimme kaduilla (oli maanantai) etsimäsä jotain mielenkiintoista auki olevaa paikkaa. Huomasin että olimme lähellä yhtä tallentamaani paikkaa, joten poikkesimme sinne.

Beerstrot-Birrificio Gregorio



Nimi lupaili panimoravintolaa ja kyllä näillä omia oluita oli, mutta olikohan 3 tai 4. Joimme yhdet oluet (pieniä ei saanut, joten kaksi erilaista isoa, en enää edes muista mitä olivat)  ja totesimme paikan olevan enemmän pikkupurtavaa kaipaavien pistäytymispaikka, jossa suurimmassa osassa pöytiä juotiin ihan muuta kuin olutta. 


Oluet olivat ok, mutteivät saaneet haluamaan maistaa lisää. Palasimme mieluummin sateeseen ja odottamaan iltaa. 

Birreria Underground



Birreria Underground oli aika kaukana kämpältämme, mutta kipitimme maanantai-iltana sinne silti  sateenvarjojen kanssa, koska paikka vaikutti mielenkiintoiselta. Mutta kun pääsimme perille, saimme todeta että aika pimeätä on. Kurkimme ikkunasta ja selvästikin paikka oli kiinni, vaikka aukioloaikojen mukaan se oli avoinna.  Olisipa kiva kun aukioloajat pidettäisiin ajantasalla, Googleenkin ne on nopea päivittää.


Koska olimme kaupungissa kaksi yötä ja valikoima oli olutpaikkojen suhteen suppea, annoimme sille tiistaina uuden mahdollisuuden. Soitimme ja kysyimme oletteko auki. Olivat he ja menimme uudelleen.

                  

 Kannatti mennä. Olutvalikoimat olivat laajat ja jos emme olisi olleet nälkäisiä, tänne olisi voinut jämähtää koko illaksi! Mutta taisimme perätä kolmen oluen taktiikalla viipyäkin, odotellessamme että pizzeria johon olimme päättäneet mennä (Oven, suositus tälle, ei kaukana tästä pubista) aukeaa.  Ystävällinen henkilökunta ja hyvä valikoima. Etenkin belgialaiset oluet hyvin edustettuina.

Bastian Contrario



Nimessä ei mitään olutravintolaan viittaavaa (ainakaan näin muutaman sanan italiantaidoilla, jolloin etsii sanoja birreria tai birrificio), mutta onneksi Googlella tämäkin löytyi. Bastian Contrario on luolamainen pubi, jossa oli maanantai-iltanakin hyvin väkeä. Ehkä enimmäkseen opiskelikoita, mutta eipä meitä ajettu yli-ikäisinä ulos kuitenkaan. 


Paikassa olisi saanut myös jotain syötävää, mutta olime molempina iltoina syöneet muualla. 
Olutvalikoima oli näkyvillä seinälle nostettuina pulloina joissa oli hinnat. Ihan näppärä systeemi. Etenkin kun kellarimaisessa tilassa ei netti oikein toiminut. 


Tarjoilijoista suurin osa ei tuntunut a) puhuvan englantia ja/tai b) tiennyt paljonkaan oluista. Helpommalla pääsi kun tutki malliksi nostettuja pulloja. Hanalistakin oli jokusen hanan verran 


Ihan viihtyisä paikka, ja vaikka valikoima oli aika suppea verrattuna Undergroundin, niin toisaalta ihan hyviä vaihtoehtoja. Lisäksi täältä oli lyhyempi matka nukkumaan, joten emme enää syönnin jälkeen viitsineet palata Undergroundiin. Paikka oli aika sokkeloinen, kannattaa kurkkia joka puolelle, ainakin arki-iltana pöytiä löytyi kyllä.

Käymättä jäi (ainakin löytämistäni) vain  Idea Birra, koska se vaikutti enemmän kaupalta. Ja sellaiselta kaupalta jossa ei voi maistella paikan päällä. Mukaan ei paljoa autoreissulla (lento+auto) viitsi ostella. Googlen perusteella löytämien tietojen perusteella ihan hyvä valimoiman kauppa olisi ollut kuitenkin.
Meinasimme poiketa myös Birrificio Argo -nimisellä panimolla, mutta se oli auki vain loppuviikosta. Nyt kävin tätä kirjoittaessa (puoli vuotta reissumme jälkeen) paikan sivuilla ja siellä lukikin "suljettu pysyvästi". 
Viineistä emme ymmärrä paljonkaan (ja olemme päättäneet olla opettelemattakaan, on mukava olla tämän suhteen moukka, kun oluen suhteen syynää kaikki tiedot), mutta yleensä jos kotiin ostamme viiniä, niin 90% kerroista se on italialaista, usein proseccoa. Kuivaa ja valkoista. Ja niitähän toki Parmastakin löytyi. Onhan se vaihtelua juoda välillä viiniäkin. ;) Sanoin joskus tutulle sommelierille, etten ymmärrä viineistä mitään. Hän kysyi millaista viiniä ostan jos ostan (tyyliin joskus ja jouluna). Sanoin että italialaista, kuivaa ja valkoista. Hän lohdutti että siinäkin oli jo enemmän toiveita kuin monilla asiakkailla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti